Oyun

PUBG Steam Aile Paylaşımı Özelliği Kaldırıldı!

Geçtiğimiz dönemlerde anlık 2.8 milyon oyuncuya ulaşan PUBG tüm zamanlarda en çok oynanan oyun haline geldi. Ancak bu başarıyı baltalamak isteyen hileciler oyundan alınan zevki önemli oranda düşürüyor. PUBG Corporation hilecilerin önüne geçmek için uzun süredir bir takım düzenlemeler yaparak birçok yeni yaptırımlarda bulundu. Bu yaptırımlardan birisi de PUBG Steam aile paylaşımı konusunda oldu. Artık PUBG oyununu aile paylaşımı üzerinden oynayan kullanıcılar oyuna giriş yapamayacaklar. Ekstra olarak oyun klasörleri içerisinde değişiklikler yapan kullanıcıların ban yeme riski mevcut. Eğer böyle bir değişiklik yaptıysanız oyun bütünlüğünü doğrulatarak eksik dosyaları tamamlatabilirsiniz.

PUBG Steam Aile Paylaşımı Özelliği Kaldırıldı!

PUBG Corporation tarafından hilecilerin önüne geçmek için yapılan çalışmalar esnasında Steam aile paylaşımı çalışma sisteminde bulunan eksiklikler fark edildi. Bu eksiklikleri kullanarak oyunda hile yapmaya çalışan kullanıcıların önüne geçmek ve oyunun daha adil bir şekilde oynanması için PUBG Steam Aile Paylaşımı özelliğini kapatma kararı alındı. Steam aile paylaşımı sayesinde arkadaş olarak eklediğiniz kişiler sizin kütüphanenize erişebilir ve sizin izin verdiğiniz oyunları oynayabilir. Ayrıca bu sistemle birlikte oyun dosyalarının bazıları da görülebiliyor.

Bunlara ek olarak geliştirici şirket tarafından oyun içerisindeki kötü niyetli kullanıcı ve üçüncü parti yazılımların önüne geçmek için yeni anti hile sistemi geliştirdi. Yeni anti hile sistemi sayesinde oyuna enjekte edilen üçüncü parti uygulamalar tespit edilecek ve bu programların çalışmasının önüne geçilecek. Arkada çalışan her uygulamanın oyunun gidişatını kötü yönde etkilemediğini belirten geliştirici şirket iyi uygulamaların da beyaz listeye kayıt edilerek başka uygulamalardan ayrılacağını belirtti. Ayrıca yeni anti hile sisteminin ilk versiyonu normal sunucularda test edilecek.

Oyunun düzenini bozan kötü niyetli oyuncuların önüne geçmek için bir ekip toplayan geliştirici şirket oyunun dosyalarında değişim veya bazı dosyaların silinmesi gibi işlemlere yasak getirdiği yönünde çıkan haberlere onay verdi. PUBG geliştirici ekibi, kullanıcıların çöl haritasında oynamamak için o haritaya ait dosyaları oyun klasörleri içerisinden silerek haksız bir şekilde harita seçmeye yönelik davranışlarda bulunduğunun farkındaydı. Ayrıca PUBG oynayanlarının Steam üzerinden alacakları oyunların dosyalarında değişiklik yaptıkları tespit edilirse bir takım ceza alacaklar.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.