Teknoloji

Laptop WiFi Çekim Gücü Arttırma Yöntemleri

Evinde masaüstü bilgisayarı koyacak yeri olmayan veya sürekli seyahat halinde olan bireyler laptop kullanmayı tercih etmekteler. Laptop kullanıcılarının şikayetçi olduğu farklı konular mevcut. Ancak WiFi çekim gücünün oldukça düşük olması bütün laptop sahiplerinin şikayet ettikleri ortak sorunlardan birisi. Bazı durumlarda iki oda ötelerinde bulunan modeme kablosuz olarak bağlanmakta güçlük çekmekteler. Böyle bir problemle karşılaşanlar Laptop WiFi çekim gücü arttırma yöntemlerini deneyerek sorunu çözebilirler.

Laptop WiFi Çekim Gücü Arttırma Yöntemleri

Kablosuz internet bağlantısını daha sağlıklı bir hale getirmek için uygulayabileceğiniz yöntemler:

Kablosuz Modemi Merkezi Bir Konuma Taşıyın

  • İnternet sağlayıcınız tarafından verilen kablosuz olarak internete bağlanmayı destekleyen modemlerin çekim aralığı düşük olabiliyor. Modemi odanın bir köşesine, koltuğun arkasına, dolabın içine koymak yerine WiFi sinyallerini rahat bir şekilde gönderebileceği bir yere koyun. Modem ile laptop arasında ne kadar az engel olursa çekim gücü de bir hayli yüksek olacaktır.

Çekim Alanı Yüksek Antenler Kullanın

  • Standart olarak kullandığınız kablosuz modemlerde kullanılan antenler genellikle düşük alanlarda kablosuz bağlantı yapmanıza olanak sağlıyor. Laptop WiFi çekim gücünü arttırmak için çekim alanı yüksek antenler kullanın. Bu tarz antenleri herhangi bir teknoloji mağazasından veya e-ticaret siteleri üzerinden satın alabilirsiniz. Ekstradan alacağınız anteni laptopa rahatça bağlamak için USB çıkışlı olmasına dikkat edin. Bu sayede anteni direkt olarak laptopa bağlayabilir ve fazladan kablo kullanmamış olursunuz.

WiFi Dağıtıcısı Satın Alın

  • Evin her yerinden aynı sinyal gücünde kablosuz ağa bağlanmak için deneyebileceğiniz en etkili yöntem WiFi dağıtıcısı almaktır. Piyasada orta kalite dağıtıcıları 50-60 TL gibi bir fiyattan satın alabilirsiniz. Daha yüksek kaliteye sahip dağıtıcıları ise 80 TL ve üzerinde bir fiyata bulabilirsiniz. Prize takılan WiFi dağıtıcısını modeminize bağlayarak WiFi sinyal verimliliğini önemli ölçüde arttırabilirsiniz.

Modem Yazılımının Güncel Olup Olmadığını Kontrol Edin

  • Bilgisayarlarda olduğu gibi modemlerde de yazılım güncellemeleri yapılabilmekte. Genel olarak kullanılan varsayılan modemlerde yazılım güncellemesi yapılmadan evinize kurulumu yapılıyor. Bunun nedeni ise modem güncellemesi sonrasında karşılaşılacak bir durum neticesinde modemin garanti kapsamından çıkması söz konusu olabiliyor. Modem yazılımını güncellemek için bu konuda bilgisi olan birilerinden yardım istenmelidir.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.