Eğitim

Denizcilik Bölümü Hakkında Bilgi

Üniversite sınavlarına hazırlanan ve denizlik bölümünü tercih etmek isteyen birçok öğrenci adayı Denizcilik bölümü hakkında bilgi edinmeleri gerekiyor. Denizcilik bölümünün taban puanları ve bu mesleğin geleceği ile ilgili bilgiler bu bölümü tercih edecek öğrenciler için oldukça önemlidir.

Denizcilik Programının Amacı Nedir?

Üniversitede denizcilik programı ile deniz taşımacılığı ve özel deniz araçlarının sevk ve idaresi alanında çalışacak kişileri yetiştirmektir. Üniversitede denizcilik bölümünde ekonomi, hukuk, beşeri ve sosyal ilişkiler gibi sosyal bilim alanları ile ilgili derslerin haricinde dalma yeteneği ve can kurtarma, gemi yapımı, meteoroloji, denizde yük taşımacılığı ve denizde haberleşme gibi mesleki dersler işleniyor.

Denizcilik Programının Genel Nitelikleri Nelerdir?

Denizcilik programını tercih edecek öğrencilerin sosyal bilimlere ilgi duyan, açık alanda çalışmayı seven, sevk ve idare kabiliyeti olan kişiler olmaları gerekiyor. Denizcilik bölümünden mezun olan kişilerin kazandıkları ünvan ve yaptıkları işlere bakıldığında öncelikle bu bölümü bitiren öğrencilere denizcilik meslek elemanı ünvanı veriliyor. Denizcilik bölümünden mezun olan öğrenciler deniz taşıtları ile yolcu ve yük taşımacılığı ve deniz taşıtlarının sevk ve idaresi ile ilgili işleri deniz ulaştırması işletmecileri tarafından ve onun yardımcısı olarak görev yapıyor.

Denizlik Bölümü Mezunlarının İş İmkanları Nelerdir?

Denizcilik bölümü mezunlarının iş imkanları oldukça fazladır. Denizcilik bölümü mezunları öncelikle resmi, ve özel denizcilik kuruluşlarında görev alabiliyorlar. İş bulma sorunu olmayan bir bölüm denilebilir. Bu konuda personel yetiştiren eğitim merkezlerinin az olması nedeni ile mezun olanların da iş bulma imkanlarının yüksek olması normal bir durumdur.

Meslekte İlerlemenin Şartları Nelerdir?

Denizcilik bölümünden mezun olan kişilerin mesleklerinde ilerlemeleri gayret, çaba ve yeteneklerine bağlıdır. Okulda başarı gösteren ve yaptığı stajda kendini gösteren öğrenciler mezun olduktan sonra yönetici konumunda olabilirler. Ancak kamu kuruluşlarında yönetici konumuna gelebilmek için deneyim oldukça önemlidir. Denizcilik bölümü olan üniversiteler oldukça kısıtlıdır. Denizcilik üniversiteleri konusunda çalışmaların yapılması ve yetenekli denizcilerin yetiştirilmesi ülke ekonomisi için de oldukça önemlidir. Özellikle ülkemizin üç tarafının denizler ile çevrili olması ve bir tane iç denizimizin varlığı nedeni ile denizcilik ülkemiz genelinde oldukça önemli bir meslektir.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.