Teknoloji

TeamViewer Nedir? Nasıl Kullanılır?

Bilgisayarda çözemediğimiz sorunla karşılaştığımız zaman birinin desteğine ihtiyaç duyarız. Yazışma yoluyla destek almak bazı zamanlarda bizi daha karmaşık durumlar içerisine sürükler. Bu noktada devreye TeamViewer programı devreye giriyor.

Ücretsiz olarak kullanabileceğiniz bu yazılım ile mevcut olan sorunun daha da karmaşık bir hale gelmemesi için yazılmış uzaktan destek alabileceğiniz bir programdır. Teamviewer programıyla başka birinin bilgisayarına bağlanan kişi bilgisayarı dilediği gibi yönetebilir. Ancak bilgisayarına bağlanılan kişi bu bağlantıyla yapılan işleri görebilir eğer isterse bağlantıyı kesebilir. Bilgisayarınızdaki sorunu çözmek için kullanabileceğiniz gibi dosya aktarma işlemi de yapabilirsiniz.

TeamViewer Nasıl Kullanılır?

Aşağıdaki link üzerinden programın sitesine girin ve TeamViewer İndir yazısına tıklayın. İndirdiğiniz TeamViewer_Setup.exe programını çalıştırın.

Kurulum ekranında Nasıl devam etmek istersiniz? Bölümünden tam kurulum yapabileceğiniz gibi Teamviewer yüklemek istemiyorsanız eğer programı anlık olarak başlatıp sorununuzu çözdükten sonra hiç kurmamış gibi bilgisayarınızı kullanmaya devam edebilirsiniz. Programı ister ticari amaçlı kullanın isterseniz kişisel olarak yani ticari olmayan amaçla kullanın. Ayrıca her iki şekilde kullanmanızda mümkün. Kabul et butonuna tıklayıp kurulum işlemini başlatıyoruz. Kurulum tamamlandıktan sonra programımızı açıyoruz. Eğer karşıdaki kişinin bilgisayarına bağlanmak istiyorsak onun bilgisayarında da TeamViewer programı açık olmak zorunda. Karşıdaki kişi de programı açtığı zaman ID numarasını ve Şifresini öğrenip onun bilgisayarına bağlantı sağlayabiliriz. Aynı şekilde sizin bilgisayarınıza bağlanmak isteyen birisi sizin ID ve Şifreniz bilmesi gerekmektedir. Uzaktan bağlantı dışında dosya aktarımı yaparken de bu bilgileri öğrenmeniz gerekmekte.

Bu program ile sadece dosya aktarımı veya uzaktan kontrol yapmıyorsunuz. Dilerseniz toplantı moduna geçip birden fazla kişiye yaptığınız sunumu paylaşabilir, videolu arama veya normal bir telefon araması da gerçekleştirebilirsiniz. Karşıdaki kişinin düzenlediği toplantıya katılmak için bilmeniz gereken tek şey toplantı numarasıdır. Toplantı numarasını ve adınızı yazdıktan sonra karşı tarafın düzenlediği toplantıya katılabilirsiniz. Toplantıyı düzenleyen kişinin bilgisayarını hiçbir şekilde kontrol edemezsiniz ancak toplantıya katılanların ve toplantıyı kuran kişinin ekranında işaretlemeler yapabilirsiniz. Bunun haricinde toplantılarınıza göz atabilir veya ileri bir tarihte gerçekleştirmek istediğiniz toplantıları planlayabilirsiniz.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.