İnternet

Google Voice ve Ses Etkinliği Nasıl Kapatılır?

Google voice ve ses etkinliği özelliğini aktif ederek kendi sesinizi veya çevrenizde geçen konuşmaları Google hesabına otomatik olarak kaydetmesini sağlayabilirsiniz. Bunu yapmak için Ok Google özelliğini aktif etmeniz gerekiyor. Kullandığınız mobil cihazınızın çevresindeki seslerin kayıt edilmesi için çevrim içi olmanıza gerek yok. Cihaz çevrim dışı durumdayken bile bu sesleri toplayabilir. Ancak bu özellik bütün uygulamalarda etkin olarak kullanılmamaktadır. Çoğu kullanıcı gizliliğe aşırı önem verdiği için Google Voice ve ses etkinliği nasıl kapatılır? sorusunun cevabını aramaktadır.

Google Voice ve Ses Etkinliği Nasıl Kapatılır?

Kullanıcıların arama deneyimlerini kişiselleştirmek ve geliştirmek için geliştirilen ses kaydetme özelliğinde kayıt edilen sesler sadece siz hesabınıza giriş yaptığınızda görülmektedir. Bu özellik telefonun ekran kilidi açık veya kapalıyken çalışmaktadır. Ekranınız kilitliyken sizin sesinizi tanıyabilirse eğer telefon kilidini açmaya gerek kalmadan Google’da arama yapmak istediklerinizi sesli olarak söyleyerek arama işlemini başlatabilirsiniz.

Eğer sesinizi tanımıyorsa kayıtlı olan bütün sesleri silerek en baştan ses tanımlaması yaptırın. Seslerin üçüncü kişiler tarafından ele geçirilmesini engellemek için şifrenizi oldukça karışık bir hale getirebilir, iki adımlı doğrulama  yaparak hesabınıza girebilirsiniz ya da çevredeki sesleri kaydetmek için kullanılan “Ok Google” özelliğini devre dışı bırakabilirsiniz. Sesinizi tanımlayan bu özellik olmadan da sesli arama yaptırabilirsiniz. Bunun için arama kısmının sağ tarafında bulunan mikrofon simgesine basılı tutmanız yeterli olacaktır.

Android Ok Google Özelliğini Kapatma

  • Özelliğin diğer uygulamalar tarafından algılanmasını engellemek için Google uygulamasında ayarlar kısmına girin. Voice sekmesine oradanda Ok Google algılama seçeneğine dokunun.  Açılan sayfada her zaman açık veya herhangi bir ekrandan seçeneklerini devre dışı bırakın.
  • Google Voice ve ses etkinligini kapatma işlemi için günlük konuşmaların kayıt edilmesinden rahatsız olanlar aşağıdaki bağlantıyı kullanarak ses kayıt özelliğini kapatabilirler. Bu bağlantı üzerinden aramaların daha hızlı yapılması için bir çok uygulama ve tarayıcılarda yaptığınız aramaları kayıt eden web ve uygulama etkinliğini, işe gidip gelmek için kullanılan harita uygulamasında önceden gittiğiniz yerleri kayıt eden konum geçmişi, Google hesabınızla giriş yaptığınız mobil cihazdaki rehber, takvim ve uygulama ayarlarının kayıt edilmesini, YouTube arama ve izleme geçmişi gibi özellikleri de devre dışı bırakabiliyorsunuz.

https://myaccount.google.com/activitycontrols

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.