Eğitim Sağlık

Ev Temizliği İçin Pratik Bilgiler

Temiz bir koku için

Ev temizlinde en önemli konu kokusudur. Herkes evinin temiz kokmasını ister. Bunun için kullanılan malzemeler kadar malzemenin içindekiler de önemlidir. İçerdiği koku sizin için yeterli değilse, malzemenin içerisine birkaç damla parfüm ekleyerek istediğiniz kokuyu elde edebilirsiniz.

Sirke kullanımı

Evlerin temizliğinde en önemli konulardan biri de yer temizliğidir. Ancak bazen tahtalardaki kirler çıkmayabilir. Böyle durumlarda kullandığınız suyun içerisine biraz sirke eklemeniz yeterli olacaktır. Sirke hem lekeleri çıkartır hem de parlak görünmesini sağlar. 

Bulaşık deterjanı

Bulaşık deterjanı bulaşıklar haricinde birçok yerde kullanılabilir. Suyun içerisine bulaşık deterjanı koyup, duvar fayanslarını bu su ile silip durulamadan kurulandığında parlak bir görüntüye kavuşulur. Aynı zamanda çıkmayan lekelerde; özellikle cam ve masaların siliniminde bulaşık deterjanı kullanılabilir.

Karbonat ve süt

Buzdolabı temizliği, yiyeceklerimizin hijyeni için son derece önemlidir. Dolap kokusu yiyecekler üzerine sinebilir. Bunu önlemek için karbonatlı su kullanılmalıdır. Karbonatlı su ile dolap içi silindiğinde koku giderilecektir. Aynı zamanda sütte aynı etkiyi göstermektedir. Dolap içerisinde 1 bardak süt koyup 24 saat bekletilerek, koku giderilebilir.

İspirto Kullanımı

İspirto birçok lekenin çıkmasında etkilidir. Özellikle yağ lekelerini çıkartmak için ispirto kullanılabilir.

Tuz Kullanımı

Tuz yemeklerin haricide koku giderici olarak da kullanılmaktadır. Özellikle koku yapan lavabolarda kullanılmaktadır. Lavaboya tuz atınca kokunun kaybolduğunu göreceksiniz.

Limon kabuğu

Limon suyu kadar kabuğu da faydalıdır. Özellikle temizlikte. Çeliş malzemelerin parlaması için limon kabuğu ile ovalamanız yeterli olacaktır.

Hayatınızı kolaylaştıracak pratik bilgiler öğrenmek için.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.