haşimato hastalığı nedir belirtileri

Haşimato Nedir? Belirtileri, Nedenleri ve Tedavisi

Haşimato hastalığı, otoimmün bir tiroid hastalığıdır. Bu hastalık, vücudun bağışıklık sistemi tarafından tiroid bezine saldırması sonucu ortaya çıkar. Tiroid bezinin iltihaplanması ve hasar görmesi nedeniyle tiroid hormon üretimi azalabilir, bu da hipotiroidizme (tiroid hormonu eksikliği) yol açabilir. Haşimato tiroiditi, en sık görülen otoimmün tiroid hastalığıdır ve genellikle kadınlarda daha fazla görülür. Haşimato Nedir? Haşimato Tiroiditi, tiroid …

bağırsak sağlığı

Bağırsak Sağlığı Nasıl Korunur?

Bağırsak fizyolojisi, anatomi dışında sindirim sisteminde yaşayan mikroorganizmaların dengesini de ifade eder.  İnsan fizyolojisinin ve bağırsaktaki ekosistemin önemli bir parçasıdır.  Sindirim sistemi, sağlığımızı korumamıza yardımcı olmak için bağışıklık sistemimiz tarafından tasarlanan inanılmaz bir mikrop dengesine ev sahipliği yapar.  Bununla birlikte, bu doğal mikrobiyom oldukça kolay bir şekilde bozulabilir ve bu da bağırsak disbiyozu veya “dengesizliğe” …

Yorgunluk Neden Olur?

Yorgunluğa neden olan faktör veya faktörlerin neler olduğunu belirlemek gerekir.  Ancak bazen herhangi bir hastalığa bağlı olmaksızın gelişen bazı halsizlik durumları vardır.  Yorgunluk hissinin iki ana nedeni uykusuzluk ve kandaki şeker seviyesinin düşmesidir.  Üçüncü bir olası neden, herhangi bir spesifik hastalığa bağlı olmayan basit boşluk veya bitkinliktir.  Yorgunluk ayrıca inflamatuar bozukluklar, kronik kalp yetmezliği, kronik …

kanser nedir?

Kanser Nedir? Kanser Neden Oluşur, Kanseri Nasıl Engelleyebiliriz?

Sağlıklı hücreler bölünme, ölü hücreleri yenileme ve doku hasarını onarma yetenekleriyle yenilenir.  Bu bölünme ve replikasyon DNA tarafından kontrol edilir ve belli bir düzeni vardır.  Ancak DNA’daki bazı hasarlar sonucunda bazı hücreler kontrolsüz bir şekilde bölünür ve çoğalır.  Bu şekilde kontrolsüz bir şekilde bölünen ve çoğalan hücrelere “kanser” hücreleri denir.  Kanser ciddi ve ölümcül bir …

Papatya Kürü İle Sinüzitten Kurtulun

Papatya İle Sinüzit Tedavisi; sinüzit problemi olanların bildiği gibi sinüzit çok zorlayıcı ve başa çıkması zor olan bir hastalıktır. Sinüzit, burun bölgesi ve etrafında, alın bölgesinde bulunan sinüs kemiklerinin iltihaplanması sonucu gelişen bir rahatsızlıktır. Sinüs kemikleri doğal olarak içi boş bir yapıya sahiptir, sinüzit oluştuğunda bu boşlukların içi iltihaplı bir sıvı ile dolar.  Bu boşlukların …

İbrahim Saraçoğlu Kalp Damarları İçin Bitkisel Tedavi

Damar tıkanıklığı rahatsızlığı genellikle orta yaş üstü insanlarda görülmektedir. Bu sağlık problemi alternatif tıp denilen bitkisel ilaçlarla da tedavi edilebilen bir hastalıktır. Damar tıkanıklığı olan insan yürüme esnasında yorgunluk hisseder, bunun nedeni damarlarımızı yüze 70, 80 inin yağlarla kaplanıp tıkanmasıdır. Kalp damarlarını açan bitkiler İbrahim Saraçoğlu tarafından uzun araştırmalar sonucu bulunmuş ve faydalı olduğu tespit …

Bitkisel Yollarla Zayıflama Yöntemi

Kilo problemi çağımızın hastalıkların biridir. Kilo almak ve alınan kiloları geri verememek, diyet, spor ve farklı yöntemler kullanılmasına rağmen kilo verememek bir hastalıktır. Kilo vermek için uygulanan yöntemler olumsuz sonuç aldıysa değiştirilerek farklı bir şekilde uygulanmalıdır. Zayıflama yöntemi kişilerin metabolizmasına, bünyesine ve hormonlarına göre farklı çeşitliliktedir. Bu yöntemler kişilerin vücut direncine göre seçilerek uygulanmaktadır. Kilo …

Selülit Tedavisi

Selülit Tedavi

Selülit Tedavisi Nedir? Selülit tedavisi lipoliz etkilere sahip olan, bölgesel yağ eritimini sağlayan bir tedavi yöntemidir. Bölgesel zayıflama teknikleri arasında en etkin lokal zayıflama yöntemlerindendir. Selülit tedavisi yağ hücrelerini küçülterek hatta tamamen yok ederek etkisini göstermektedir. Selülit tedavisi bir diğer adıyla lipoliz; yağ hücresi zarının akışkanlığını ve geçirgenliğini artırarak bölgesel yağlardan kurtulmanızı sağlar ve aynı …

yeşil kart

Yeşil Kart Sigortasıyla İlgili Motorlu Taşıt Bürosu Ödemeleri

Yeşil Kart Nedir? 1959 yılında imzalanan Strasbourg Anlaşması ile sisteme dâhil ülkelere Mali Mesuliyet Poliçesinin uluslararası olarak devamı niteliğinde kaza mahalli ülke mevzuatı ve limitleri içerisinde teminat sunan, yeşil renkli ve uluslararası şartlarla düzenlenmiş olan bir belgedir. Yeşil Kart Sigortası sistemine Türkiye’de imza atmış ve dâhil olmuştur. Yeşil Kart sistemi *1.01.1953 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Sistemin …

mangal

Mangal Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Pikniklerde klasik haline gelmiş olan mangal tavuk, et ve balığın en lezzetli hallerinin yapıldıkları bir pişirme tekniğidir. Özellikle yiyeceklerin yanlış pişirilmeleri sebebiyle oluşabilecek kimyasalların kansere neden olabileceğine uzmanlar dikkat çekmektedirler. Mangaldan tam anlamıyla keyif alabilmek ve yiyecekleri doğru ve sağlıklı bir biçimde pişirebilmek için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. İşlemiş Etten Kaçınılmalı Sosis, sucuk …