Sağlık

Papatya Kürü İle Sinüzitten Kurtulun

Papatya İle Sinüzit Tedavisi; sinüzit problemi olanların bildiği gibi sinüzit çok zorlayıcı ve başa çıkması zor olan bir hastalıktır. Sinüzit, burun bölgesi ve etrafında, alın bölgesinde bulunan sinüs kemiklerinin iltihaplanması sonucu gelişen bir rahatsızlıktır. Sinüs kemikleri doğal olarak içi boş bir yapıya sahiptir, sinüzit oluştuğunda bu boşlukların içi iltihaplı bir sıvı ile dolar. 

Bu boşlukların dolması sonucunda şiddetli baş ağrısı görülmeye başlar. Artık kronik hale geldiğinde ise her mevsim geçiş dönemlerinde çabucak iltihaplanır ve sürekli geçmeyen bir baş ağrısı oluşur. Sinüzit ilaçlarla tedavi edildiği gibi bitkilerle doğal yollardan da tedavi edilmektedir. Bitkisel olarak papatya sinüzit tedavisinde önemli rol oynamaktadır.

Sinüzit tedavisi için taze papatya toplamak gerekir, papatyalar beyaz yapraklarını dökmeden toplamak ve kurutmak gerekir. Papatya ile tedavi uygulamaya başladığınızda ağrılardaki azalmaların farkına varacaksınız ve zamanla yok olduğunu göreceksiniz.

Sinüzit İçin Papatya Kürü Yapanlar ve Papatya Kürü Hazırlanışı; yarım litre kadar suyu tencerede kaynatın ve 3 yemek kaşığı toplamış ve kurutmuş olduğunuz papatyayı suyun içine atın. Su kaynamaya devam ederken başınızı bir havlu ile kapatın ve tencerenin üzerine eğilin burnunuzdan nefes alıp vererek buharı içinize çekin. Bu uygulamayı 5 dakika süre ile uygulayın ve yarım saat ara verin. 

Tekrar 5 dakika süre ile aynı işlemi uygulayın ve ertesi günlerde yine aynı işleme devam edin. Burnunuzdan akıntı gelmeye başlayana kadar devam edin akıntı gelince 3 gün ara verin ve sonra tekrar başlayın. Bu şekilde sinüzit kuruyana kadar devam edin. Yarım bırakırsanız sinüzit yine tekrar eder ve tedavi gerçekleşmez. Dikkat edeceğiniz tek nokta papatyaların taze ve kır papatyası olmasıdır.

Papatya sinüzit tedavisinde faydalı olduğu ispatlanmış bir bitkidir. Papatya kürü uygulayanlar bu tedavinin ne kadar etkili olduğu hakkında bilgiler sunmaktadır. Papatyaları mevsiminde doğa yürüyüşlerinde toplayabilir ve cam kavanoz içinde saklayabilirsiniz. Cam kavanozda tazeliğini koruyacaktır, fakat kavanoza koymadan önce iyice kuruduğundan emin olmalısınız. İyice kurutulmayan papatyalar afla-toksin maddesi oluşturur ve zararlı olabilir. Papatyaların çiçeği açtıktan sonra 15 gün içerisinde toplanmalıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.