Mobil Teknoloji

Android Telefonlara SIM Kart Kilidi Nasıl Koyulur?

Android telefon kullanıcıları ekran kilidine ek olarak sim kartı kilidi koyarak ek güvenlik önlemi alabilirler. Android işletim sisteminde bazı güvenlik önlemleri bulunmaktadır. Cihaz ve içeriği güvenli tutmak için bulunan parmak izi kilidi ve ekran kilidi olsa da Android telefona sahip kullanıcılar ek güvenlik önlemine de ihtiyaç duyabiliyorlar. 

Sim kartları uzaktan kilitleme özelliği sunan bazı telekomünikasyon şirketlerinin bu hizmetinden yararlanmak istemeyen veya yararlanamayan müşteriler onay olmaksızın sim kartlarını güvene almak istiyorlar. Burada da  Android sim kartı kilidi devreye giriyor.

Android  sim kartı kilidi nasıl koyulur?

Kullandığınız Android cihazınızın ana ekran üzerinde bulunan Hızlı Ayarlar panelini kullanmanız gerekiyor. Hızlı ayarlar panelinden Ayarlar menüsüne girin. (Özel yapılandırılmış olan bazı düzenlemelere sahip olan cihazlarda bu bölüme gitmek için ana menü kısmında yer alan dişli çark simgesini kullanabilirler) 

Ayarlar bölümünde yer alan arama butonunu kullanarak SIM kart ile alakalı ayarlara buradan erişebilmeniz için üzerine hafif bir şekilde dokunmalısınız.  SIM kart PIN yazarak bir anahtar kelime aramanız gerekiyor.  SIM kart kilidini oluşturmanız için SIM kart kilidi ayarı yazan bölüme dokunarak karşınıza çıkacak olan pencerede (Geçerli PIN’İ girin uyarısı ile karşılaşacaksınız.

Genel olarak hemen hemen tüm servis sağlayıcıları yaptıkları ilk atamada sim kart kilidini <1111> olarak düzenler. Geçerli PIN kodunu girdiğinizde hata verdiği takdirde operatörünüz ile görüşerek Sım kilidi kodunu sizinle paylaşmasını isteyin. Geçerli SIM kart kodunu girdikten sonra karşınıza operatörün belirlediği SIM kart kodunu değiştirmeniz için bir ekran çıkacak. Bu alana sizin belirlediğiniz yeni SIM kart kilidi kodunu yazmanız gerekiyor. Bu kodu yazdıktan ve onayladıktan sonra sizin belirlediğiniz yeni SIM kart kodunu kullanabilir ve SIM kart bilgilerinize bir başkasının ulaşmasını engellemiş olacaksınız.

Ayarlar bölümünde arama butonu yoksa ne yapmalıyız?

Ayarlar bölümünde arama özelliği olmayan kullanıcılar Sım kart ile ilgili bölüme ulaşabilmek için Güvenlik alanını bulmaları gerekiyor. Güvenlik alanını bulduğunuzda SIM kart yada PIN ile alakalı bir sekmeye ulaşmalısınız. Bu sekmeyi bulduktan sonra Sım kart kilit koyma bölümüne giriş yapmalısınız.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.