İnternet

Profesyonellerin Seçimi: Linkedin

Linkedin Nedir?

Çağımızın en büyük nimetlerinden bir tanesi de şüphesiz ki İnternettir durum böyle olunca da Linkedin gibi işimizi kolaylaştıran uygulamalar çıkmakta. Birçok işimizi internet üzerinden yaptığımızı göz önüne aldığımızda ne kadar kolay ve hızlı olduğunu görebiliriz. Ülkesel çapta birçok iş bulma sitesi olmasına rağmen küresel çapta bu tür işlerimizi halledebildiğimiz uygulama pek bulunmamakta. İşte bu açığı Linkedİn uygulaması doldurmakta.

Nasıl Kayıt Olunur?

Kayıt Ol sayfasından hızlı ve kolay bir şekilde kayıt olabilirsiniz. Ayrıca Facebook aracılığıyla da kayıt olabilirsiniz.

Neden Linkedin?

Kısaca açıklamak gerekirse nüfusu giderek artan dünyamızda rakiplerimizden bir tık önde olmamız gerekmekte seçilebilmemiz için. Kendinizi hazır hissediyorsunuz fakat farklı bir ülkede yaşayıp orada çalışmak hayaliniz. İşte burada Linkedin devreye giriyor ve yardımınıza koşuyor.
Dış ülkelerden bir tanesini örnek alalım. Mesela Katar olsun bu örneğimiz. Katar’da çalışmak istiyorsunuz girdiniz Katar Büyükelçiliği sayfasına gördünüz ki oradan bir davet gerekiyor fakat tanıdığınız yok. İşte burada yapmanız gereken çok basit Linkedin uygulamasına kayıt olmak.

Yapmanız Gerekenler Neler?

1. Öncelikle kayıt işlemini başarıyla gerçekleştirmelisiniz.
2. Ardından siteye giriş yapmalısınız.
3. CV örneğinizi kayıt etmelisiniz. (CV Örneğiniz ne kadar dolu görünürse o kadar şansınız var demektir.)
4. Sonrasında isterseniz işverenlere danışabilirsiniz.
5. Sırada uzun sürebilecek bir kısım var. Beklemek.
Size düşen görevleri yaptıktan sonra beklemeye başlayın ve işverenlerin CV’nizi incelemesine izin verin. Bir işveren illaki ilgi çekici bulacak ve sizinle iletişime geçecektir. İletişime geçtikten sonra ne mi oluyor? Buyurun onu da anlamaya çalışalım.

Şöyle ki…

Farklı bir ülkede çalışabilmek için ya çalışma izni ya vatandaşlık ya da ülkeler arası antlaşmalar olması gerekli. (Bkz. Ankara Antlaşması Türkiye-İngiltere) Vatandaşlığınız yahut çalışma izniniz yoksa sizinle iletişime geçen işverenin size referans olmasını sağlayarak (Size davet göndererek) çalışma izni alabiliyorsunuz. Tabi ki kesin olan bir şey değil. Konsolosluk izni vermeyebilir de. İzin sürecini büyük ölçüde kolaylaştırdığı bir gerçek ama.
İngiltere’de çalışmak istiyorsanız Ankara Antlaşması gereğince bu tür uygulamalara gerek kalmadan başvurabilirsiniz. Sizde istedikleri birkaç belgeyi götürdüğünüz zaman çok büyük olasılıkla kabul ediliyorsunuz. Kabul edildiğinizde gerisi size kalmış.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.