İnternet Oyun Teknoloji

2021 Steam İndirim Takvimi

PC oyuncuları yüksek oyun fiyatlarından her ne kadar şikâyetçi olsa da büyük bir oyuncu kitlesi kendini Steam’den oyun almak zorundaymış gibi hissediyor. Özellikle 2021 yılında yapılacak olan Steam oyun indirimleri her yıl olduğu gibi bu yılda da büyük bir ilgiyle bekleniyor. Her ne kadar her Steam oyuncusu oyun indirimleri takvimini ezbere biliyor olsa da 2021 yılı içerisinde yapılacak indirim takvimini paylaşmadan geçemezdik. 

Steam Ne Zaman İndirime Girecek 2021?

Yılın belirli dönemlerinde indirim yapan Steam bir takvim yılı içerisinde en az 6 adet indirim yapar. Bu indirim günleri ortalama 4 gün ile 14 gün arası sürer. Bu takvimi Steam belirlediği için her yıl tam olarak hangi tarihler ve kaç gün indirim olacağı kestirilemiyor olsa da aşağı yukarı takvim bellidir. İşte 2021 Steam oyun indirim takvimi:

(Takvim resmi Steam kaynaklarından alınmıştır.)

  • Steam Ay Takvimi İndirimleri: 20 – 24 Ocak 2021
  • Steam Bahar Temizliği İndirimleri: 20 – 28 Mayıs 2021
  • Steam Yaz İndirimleri: 24 Haziran – 8 Temmuz 2021
  • Steam Cadılar Bayramı İndirimleri: 27 – 31 Ekim 2021
  • Steam Black Friday (Sonbahar) İndirimleri: 24 – 30 Kasım 2021
  • Steam Kış İndirimleri: 21 Aralık 2021 – 4 Ocak 2022

Steam’de Hangi Oyunlar İndirime Girer?

Steam hangi oyunların indirime gireceğine dair herhangi bir ipucu vermez. Sadece takvim içerisinde verilen tarihlerde indirime girecek olan oyunlar yayınlanır. Bu sebeple internette konu ile ilgili araştırmalar yapmak zaman kaybı olacaktır. 

Steam İndirimlerinde Hangi Oyunlar Alınmalı?

Steam indirimlerinde hangi oyunlar alınmalı sorusuna en net cevap kesinlikle indirim için yayınlanmış olan en popüler oyunları satın almak olacaktır. Örnek vermek gerekirse %70 indirimde yayınlanmış iki oyun olan GTA 5 ve Middle-Earth: Shadow of the Mordor varsa burada doğru seçim GTA 5 olacaktır. Tabii ki bu oyun zevkine ve şekline göre de değişiklik gösterebilir. Bu nedenle indirimlerde hangi oyunu seçeceğiniz biraz da göz ve oyun zevkinize bağlıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.