Oyun

Shenmue III İncelemesi

Bu Shenmue III incelemesinde, bu oyunun ilk piyasaya çıktığında ortaya çıkan beklentileri karşılayıp karşılayamayacağına bakıyoruz. Ayrıca son sürümden bu yana yapılan herhangi bir iyileştirme olup olmadığına da bakıyoruz. Son olarak oyunun istenen fiyata değip değmediğine bakacağız. Bu makaleyi okumayı bitirdiğinizde, bu oyunun konsolların uzun süre sonra çıkması için daha iyi oyunlardan biri olması için gerekenlere sahip olup olmadığı konusunda iyi bir fikriniz olmalı. Değilse, farklı bir platformda çıkacak başka bir oyunu beklemeniz daha iyi olabilir.

Shenmue III, Sega tarafından geliştirilen, Xbox 360 ve PlayStation 3 için Deep Silver tarafından yayınlanan ve dünya çapında Shibuya Productions tarafından yapılan yeni bir aksiyon-macera video oyunudur. Önceki Shenmue oyunlarında olduğu gibi, hızlı tempolu, aksiyon dolu, dövüş sekansları ve bulmaca çözme mini oyunlarının arasına serpiştirilmiş açık dünya ortamlarına sahiptir. Oyunun hikayesi, kahramanınız Shen Gong Wu’nun hafıza kaybı geçiren bir uçak kazasından uyandığı ilk oyunun olaylarından sonra başlıyor. Kısa süre sonra birinin, kayboluşundaki ana şüpheli olan arkadaşı Gong Lin’i kaçırdığını fark eder. Daha sonra yetkililerden önce arkadaşını bulup kurtarmak için yola çıkar.

Fantastik Online Çok Oyunculu Bir Açık Dünya Oyunu

Shenmue ile ilgili en büyük sorunlardan biri, oyunun ana hikayesinin tamamen açık dünya Hong Kong’da gerçekleşirken, oyunun geri kalanının çeşitli diğer ortamlarda gerçekleşmesidir. Bu, oyunu biraz daha az maceracı ve manzaradaki farklılık nedeniyle oynaması daha az ilginç hale getirir. Ayrıca, Hong Kong ayarı nedeniyle, bazı yerel lehçeler doğru ses çıkarmıyor (yerelleştirme eksikliğinden dolayı). Örneğin, bazı yerel halkın diyalogları tamamen anlaşılmaz. Bunun genel deneyimden uzaklaştığını hissettim, ancak bunun nedeni muhtemelen onu karşılaştırmak için farklı bir oyuna baktığım içindir!

Shenmue III, zaman zaman biraz dalgalı olabilmesine rağmen, iyi yapılmış bazı gölgelendirme özelliğine sahiptir. Karakterlerin saçları da biraz bloklu, bu da ilk oyunun muhteşem Çinli kızlarının saçlarına kıyasla çirkin sayılabilir. Bu hatalara rağmen, özellikle aksiyon dolu kısımlarında oyunun tadını çıkardım. Dövüş sahneleri heyecan vericiydi, manzaraya bakmak çok hoştu ve oyunun bitmek bilmeyen heyecanı sonuna kadar oynamamı sağladı!

Oyunun online özellikleri mükemmel. Diğer oyuncularla sohbet edebilir, kendi bloglarınızı oluşturabilir ve hatta popüler Xbox kontrol panelindekine benzer bir ara yüz kullanarak onlarla oynayabilirsiniz. Görebildiğim tek aksaklık, sadece çevrim içi iseniz mevcut rakiplerinizin hayatlarını görebileceğinizdir. Aksi takdirde, tüm etkileşimleriniz yerel olarak oynadığınız zamanki gibi kalır. Oyun ücretsizdir, bu yüzden eğer hoşunuza gittiyse, gelecekteki tüm güncellemeleri ve eklemeleri alabilmeniz için kesinlikle Season Pass satın almalısınız. Bence bu, orijinal oyunu satın almaktan daha iyi bir seçenek olacaktır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.