Teknoloji

iPhone Elma Logosunda Takılma Sorunu Çözümü

Apple kullanıcılarının son zamanlarda yaşadığı iPhone elma logosunda takılma sorunu, telefonun açılması sırasında donması şeklinde görülmektedir. Telefon açıldığı esnada Apple logosunun ardından yazılımın yüklenmesi beklenirken iPhone telefon elma logosunda takılı kalmaktadır. Bu sorunla ilgili çözümler ise manuel uygulamalar ile yapılabilmektedir.

iPhone kullanıcılarının birçoğunun yaşadığı bu problem, özel telefon tamircileri tarafından da çözülebilmektedir. Ancak telefondaki dosyaların korunması için cihaz sahibinin iTunes üzerinden kurtarma yapması önerilmektedir. Apple servisleri bu konuda yardımcı olmaya özen gösteriyor olsa da iCloud bilgilerinin bilinmediği veya düzenli yedekleme yapılmamış cihazlarda dosya kurtarma genellikle başarısızlıkla sonuçlanmaktadır.

İphone Elma Logosunda Takılma Problemi
İphone Elma Logosunda Takılma Problemi

iPhone Elma Logosunda Kilitlendi Sorunu Nedir?

Elma logosunda kilitlenme problemi farklı birçok iPhone modelinde görülebilmektedir. Bir seriye özel olmayan bu problem, tüm kullanıcıların yaşadığı problemler arasındadır. Her ne kadar can sıkan ve yedek alma konusunda kullanıcıları zorlayan bir problem olsa da iPhone kurtarma modu vb. yöntemler ile problem çözülebilmektedir.

Temel olarak yaşanan sorun, telefon açılırken iPhone elma logosunda kalıyor şeklinde tarif edilmektedir. Cihaz bu aşamada hiçbir şekilde kontrol edilemezken ancak manuel ayarlamalar ile kurtarma moduna alarak erişilebilir olmaktadır. Cihazı açmaya çalışan kişiler açılış ekranından ileriye gidememektedir. Ancak telefon kablo ile bilgisayara bağlanarak kurtarılabilmektedir.

iPhone Elmada Kalıyor Sorunu Neden Olur?

Elma logosunda kalma problemi cihazın donanımsal veya yazılımsal olarak bir aksaklığından meydana gelmektedir. Darbe alan cihazlarda veya sıvı teması olanlarda anlık kayıplar ile bu problem görülebilmektedir. Genellikle problemin kaynağı telefon anakart hasarıdır. Ancak yazılımsal olarak yaşanan elma logosunda takılı kalma sorunu işletim sisteminde yaşanan beklenmeyen hatalar sebebiyle gelişmektedir.

iPhone Elma Logosunda Kalıyor Çözümü Nasıl Yapılır?

iPhone elma logosunda kalıyor problemi çözümü problemin gelişimine göre uygulanmaktadır. Eğer cihazın problemi yaşamasında hasar ihtimali varsa anakart kontrolü için cihazın açılması gerekmektedir. iPhone cihaz kasaları kolay açılmayan, korumalı bir yapıya sahip olduğu için donanımsal arızalara bağlı gelişen problemlerden önce yazılımsal bir sorun olup olmadığı kontrol edilmektedir.

Yazılımsal arıza nedeniyle elmada kalma sorunu yaşanıyorsa iPhone iTunes kurtarma modu ile cihaz yedeklenerek kurtarılabilmektedir. Ancak kurtarma işlemi yapılamayan durumlarda cihaza yeni bir yazılım yüklenmektedir. Bu yazılım cihazdaki dosyaların silinmesine ve telefonun sıfırlanmasına neden olmaktadır. Bu yüzden dosyaların silinmesini istemeyen kullanıcılar kurtarma modu ile sorunu kayıpsız bir şekilde çözebilmektedirler.

İphone Logoda Kalıyor sorunu
İphone Logoda Kalıyor sorunu

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.