Yaşam

Küresel Isınma ve Etkileri

Dünya’mızın sürekli bir sorunu olan Küresel Isınma olayına karşı son zamanlarda birçok ülke, bu olay ile mücadele için fon ayırmaya başladı.

Tüm iklim bilimciler tarafından kabul görülmüş Küresel Isınma’nın etkileri gün geçtikçe artmakta. Yayılan sera gazlarının yıllar geçtikçe Dünya’mızı daha fazla ısıtması sonucu oluşan olay, iklimimizin bozulmasına sebep olmakta. Bu değişiklikler buzulların erimesi, çölleşme, dengesiz yağış olayları gibi birçok farklı etken olarak karşımıza çıkmakta.

Çeşitli dünya ülkeleri, küresel ısınmaya karşı önlem almaya başladı. Yenilenebilir enerji kullanımı, geri dönüşüme teşvik, karbon salınımının azaltılması bu önlemler arasında. Dünya çapında birçok sivil toplum örgütünün bu konuya dikkat çekmesi de bu önlemlerin almasında büyük rol oynamış durumda.

2030 Yılında Küçük Çaplı Buz Devri Yaşanabilir!

Bilim adamlarına göre 2030 yılında ani bir sıcaklık düşüşü olayı beklenmekte. Ancak bu olayın küresel ısınmanın yaptığı etkileri azaltacağı öngörülmekte. Bu düşüşün nedenini de 2020 ve 2030 yılları arasında güneşin manyetik dalgalarının birbirini sonlandıracağı şeklinde açıklayan bilim adamları şimdiden önlem alınması gerektiğini savunmakta.

Küresel Isınma
Küresel Isınma

İngiltere’deki Northumbia Üniversitesi’nde matematik profesörü Valentina Zharkova ve ekibinin, gelecekteki küresel iklim değişikliklerinin matematiksel olarak tahmin edilmesine olanak tanıyan bir model geliştirmesi sayesinde edinilen bu bilgi, şimdiden çok konuşulmaya başlanmış durumda. Geliştirici Zharkova yaptığı açıklamada; “Umarım, Güneş’in manyetik döngüleri baz alınarak hesaplanan bu 30 yıllık soğuma etkisi dünyadaki kirlilik ve küresel ısınmanın etkilerini bir nebze azaltabilir.” şeklinde.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.