Eğitim Yaşam

Snowboard Nasıl Yapılır?

Kış mevsiminin en güzel yanlarından biri olan karın tadı en iyi kış sporlarıyla çıkıyor. Snowboard en çok sevilen ve tercih edilen kış sporlarından biri. Bu spor kar üzerinde yapılan bir sörf, kaykay olarak düşünülebilir. Tüm dünya gibi Türkiye’de de snowboardı öğrenmek ve denemek isteyen pek çok turist var. Basit bir eğitimle snowboard yapılabilir. Snowboard, iki ayağın tek bir tahtada olmasıyla karda yapılan bir kayak olarak tanımlanır. Kar tahtası ya da kar kaykayı da denir. Snowboard, su sporu için yapılan bir aletin geliştirilmesiyle ortaya çıkmıştır. Snowboard yaparken gerek güvenlik, gerek denge için giyilmesi gereken kostümler vardır.

Snowboard İçin Gerekli Malzemeler

Kıyafetlerin sıcak tutan, su geçirmez ve rahat şekilde seçilmesi önemlidir. Bot, bağlama, kask, mont, bel koruma, pantolon, gözlük, tahta, çanta, eldiven, bileklik, fazladan kıyafet gerekli unsurlardır.

Snowboard Tahtası Nasıl Seçilir?

Tahta özellikle kadınlar, erkekler ve çocuklar için ayrı ayrı seçilmelidir. Sonra ise kişinin kilosuna dikkat edilmelidir. Kilo ile tahta uzunluğu doğru orantılı olmalıdır. Bu şekilde daha konforlu bir kayış elde edilir. Snowboard tahtalarının şekli yapılacak olan snowboard stiline göre değişiklik gösterir.

Snowboard Tahtaları

Freestyle snowboard tahtası yumuşak, kısa ve hareket kabiliyeti yüksek tahtalardır. Bu tahtaların her iki ucu da birbirine simetriktir. Freeride snowboard tahtası ise kuyruklu ve burnu yukarıda tahtalardır. All mountain tahtaları ise diğerlerine göre en sert ve dar olandır. Sıkı pistler, ince dönüşler için uygundur.

Snowboard Nasıl Yapılır?

Ortalama 8 saat süren bir eğitim söz konusudur. İlk olarak baskın olan ayak belirlenmelidir. Ayak kişiye rehberlik eden şeydir. Denge bozulduğunda ilk olarak öne hangi adımınız düşüyorsa rehber ayağınız da o adımdır. Sonra ise iki ayak omuz genişliğinde açılarak tahtaya yerleştirilir. Bu sporda dengede durabilmek için dizler bükülmeli ve sırt dik kalmalıdır. Snowboard yaparken dönmek isteyen kişi belini ve bacaklarını aynı anda döneceği yere doğru çevirmeli, durmak isteyen kişi ise vücudunu arkaya doğru yaslayarak karı tahtasının altına doldurmalıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.