Teknoloji

Akıllı Telefon Bataryası Doğru Nasıl Şarj Edilir?

Akıllı telefonlardaki bataryaların bitme problemi ve hatta ısınarak patlama sorunları her geçen günle birlikte artış gösteriyor.

Yan sanayi ürünlerin piyasadaki artışıyla birlikte ve bunlara şarj cihazları ve hatta ara kablolar da dahil olabiliyor, akıllı telefon bataryaları da giderek zayıflıyorlar. Şarjı bir gün bile tutmayan akıllı telefonlarda doğru şekilde şarj işlemi nasıl uygulanır sorusunu bu yazımızda ele alıyoruz.

Akıllı Telefonlar Nasıl Doğru Şekilde Şarj Edilmeli?

Bu noktada en önemli kural, asla akıllı telefonun orijinal şarj aleti haricinde başka bir ürün kullanmamanızdır. Bu duruma şarj aletlerindeki ara kablolar da dahildir. Şarj aleti orijinalse eğer, telefonun sabaha dek şarjda durmasında bir sakınca olmaz. Akıllı telefon bataryalarında Lityum-iyon (Li-on) kullanıldığından tamamen dolduktan sonra gelen akımı otomatik bir şekilde kesecektir.

Bataryayı Sıfırlamaya Kalkışmayın

Akıllı telefonu şarja takmadan önce bataryasının %0 olmamasına özen göstermeniz gerekir. Bataryanın sıfırlanarak şarj edilmesi eski kuşakta yer alan telefonlardan kalan bir alışkanlık olsa da yeni nesil akıllı telefonlarda bunu uygulamamalısınız. Şarj %20-10 seviyelerinin altına düşmeden önce şarja takılmalıdır. Birkaç kez %0 olarak şarj edilen bataryalar bir süre sonra dengesizleşecektir.

İlk Kullanımda 24 Saat Şarjda Tutulmalı Yalanı

1997 senesinde ilk cep telefonlarının yaşamlarımızda yer almasıyla birlikte çıkan bu yalanla büyüyen bizler hala bu duruma inanıyoruz. Ancak bunun bir yalan olduğunu bilmeniz gerekiyor. Eski nesil cep telefonlarındaki bataryalarda dahi bu sınır 16 saat olarak belirlenmiştir. Yeni nesil sistemlerde bu sınır en fazla 6 saat olarak karşımıza çıkıyor. Yani yeni nesil akıllı telefon aldığınız zaman 24 saat şarjda bekletmeniz gibi bir gereklilik bulunmuyor. Maksimum 6 saatlik bir şarj ilk kullanım için en doğru karar olacaktır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.