İnternet

Virüslü E-Postalara Dikkat!

Banka adı kullanılarak gönderilen virüslü e-postalara dikkat ! Vakıfbank, Garanti, Akbank, Halkbank, Denizbank, Finansbank, INGbank, HSBC, Türkiye İş Bankası, TEB, Ziraat, Yapı Kredi, alBaraka, Abank, Kuveyt Türk, Odeabank, PTTBank ya da diğer bankaların isimlerini kullanarak gönderilen fakat içerisinde aslında virüs barındıran bu e-postalar kullanıcıların korkulu rüyası haline geldi. Herhangi bir mal kaybının olmaması için virüslü e-postalara dikkat edin!

Şubemiz tarafından diye başlayarak ‘IBAN : TR02 ** ** ** **6**324 hesabınızın 01.11.2017 ile 04.11.2017 saat 07:00 itibari ile bakiyesi ekte yer almaktadır. Saygılarımızla’ diyerek herhangi bir bankanın ismi kullanılarak e-postalar gönderilmektedir.

Sınır tanımayan dolandırıcılar ya da virüs bulaştıran yazılımlar günümüzde çığ gibi büyüyerek her gün bir çok kişinin hayatını değiştirmektedir. Bu virüsleri bazıları bildiği hesaplara bazıları ise tüm maillere göndererek banka bilgileri, şifreleri ve verileri şifreleme gibi tüm kişisel bilgilere ulaşmaktadır. Bazıları da sadece bilgisayarınızda ki ya da telefonunuzda ki işletim sistemine zarar vermektedir. Direk banka isimlerinin kullanıldığı bu mailler özellikle güven vererek maili açmanıza neden olmakta ve aynı anda tüm bilgilerinizi karşı tarafa sızdırmaktadır.

Virüslü e-postalara dikkat edin!

Eğer size de şüphelendiğiniz bir mail geldiyse öncelikle maile sağ tık yaparak bilgisayara kayıt edin ve yine sağ tıklayıp virüs taraması yaptırın.

Bazı virüs programlarında ise dosyayı virüs programı ile açarak herhangi bir sızıntıyı önleyebiliyorsunuz. Bilgisayarda tarattığınız bu maili bir de internet üzerinde ki online virüs tarama sitelerinden taratarak emin olabilirsiniz.

E-postanıza böyle bir mail ya da farklı bir yerden şüpheli bir mail geldiğinde öncelikle uzantısını kontrol edin. Fakat burada ki nokta ise bazı maillerin istediği uzantıyı gösterebilmesidir.

İyi bir virüs programı ya da güncel bir programı kullanıyorsanız eğer zaten maile sağ tıklayıp kaydet dediğinizde sizi uyararak virüs olduğunu gösterecektir.

Daha öncede ortaya çıkan ve mail yolu ile insanlara miras kaldığını belirten İngilizce metinli dolandırıcılık sistemi de bir çok insanı kandırarak onların maddi anlamda kayıplar vermesine neden olduğu için virüslü e-postalara dikkat edin. Siz de tüm bunları dikkate alarak gelen maillerinizi direk açmak yerine öncelikle virüs taraması yaptırın. Ayrıca artık bir çok büyük e-posta servisinin yıldızlı gönderen listesi mevcut. Kullandığınız bankalardan gelen e-postaları yıldız içerisine dahil ederseniz o adresten güvenilir mail geldiğinde bunu direk olarak ayırt edebileceksiniz.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.