Finans

Yasal Dolandırıcılık: Saadet Zinciri

 Saadet Zinciri Nedir?

İşin çetrefilli bölümüne geçmeden önce biraz saadet zinciri nedir bundan bahsetmekte yarar var. Saadet zinciri özetle “Hem sen kazan hem de seninle çalışanlar kazansın” fikrine dayanmaktadır. Aile soy ağacı gibi düşünebilirsiniz sistemi. Yaptığınız ya da çağırıldığınız işin giriş ücretinden sizi o işe sokan kişinin belirli bir komisyon almasıyla başlar. Birisi sizi alır sonrasında sizden başkalarını işe almanızı ister ve böylece en üstteki insan para kazanmaya başlar onunla beraber siz de kazanırsınız. Ne kadar da mantıklı ve kolay görünüyor değil mi? Bence de öyle görünüyor fakat işin içine girdiğiniz zaman hiçte öyle olmadığını anlıyorsunuz. Size vaatte bulunan insan gerçekleri anlatmaya, vaat ettiği mevkiye gelmeniz için yapmanız gerekenleri öğrenince dünyalar başınıza yıkılıyor. Çünkü hiçbir zaman o noktaya gelemeyeceğinizi herkes biliyor. Bunun verdiği acıyla bir umut diyerek kendi referansınızla işe insan almaya başlıyorsunuz. Zaman geçiyor ve bir bakmışsınız olduğunuz yerden birkaç adım anca ilerleyebilmişsiniz. Sonra oturup düşündüğünüz zaman işin aslını kendinize kabul ettirebiliyorsunuz.

Neden Kaçınmalısınız?

Çünkü size parayı kolay şekilde kazanabileceğinizi vaat ediyorlar. Sizi işe sokmaya çalışan insanlara sorduğunuz zaman “Ne kadardır bu işi yapıyorsunuz?” “Daha bir yıl oldu, 2 Aylığım” gibi cevaplar alıyorsunuz. Çünkü şunu unutmayın hiçbir zaman kolay para diye bir şey yoktur. Evde oturduğunuz yerden para kazanmak istiyorsanız Bitcoin nasıl üretilir? isimli konumuza göz atabilirsiniz. Eğer Bitcoin nedir bilmiyorsanız Güvenli Yatırım Bitcoin ile ilgili yazımıza gidebilir ve bilgi sahibi olabilirsiniz. Aynı mantıkta olan Zcash Nedir? yazımıza da göz atabilirsiniz. Son zamanların yükselişte olan paralarından olan WCX Nedir? konulu yazımıza ulaşabilirsiniz. Ayrıca 5 Aralık 2017 tarihinde saadet zinciri uygulamasıyla ilgili bakanlarımızın uyarılarını görebilirsiniz.

Dolandırıcı Taktikleri Neler?

Taktikleri çok basit konuşmanın ilk anından beri size çok nazik çok beyefendi/hanımefendi gibi görünmekteler bütün dolandırıcıların ortak söylediği konu “Bu diğer saadet zinciri gibi değil, Bu sistem çok farklı” Örnekler daha çok çoğaltılabilir. Size varılabilecek son nokta olarak gösterilen “Yatlar, Katlar, Arabalar vesaireler” asla erişemeyeceğiniz bir nokta. Çünkü bunun için sizden istenilen işe bağlama (Dolandırma) sayısı on binlerce kişi. On binlerce insanı yalan vaatlerle kendi referansınız ile işe almanız gerekmekte.

Saadet Zinciri Uygulayan Kurumlar Hangileri?

Ne yazık ki şirket, şahıs ismi verememekteyiz çünkü suçluluğu kanıtlanana kadar her birey suçsuzdur mantığı ile her ne kadar suçlu olduklarını bilsek dahi bürokrasi kanıtlara ve kesin bilgilere dayanır. İpucu vermek gerekirse İnternet üzerinde ki meyve isimli siteler, Mega büyüklükte olduğunu iddia eden firmalar, sanal çiftlikler bu saadet zincirine dahiller.

 

Unutmayın kimse size altın tepside para sunmaz. Saadet Zinciri altın tepsinin içinde ki paradır. Görürsünüz fakat asla ulaşamazsınız.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.