Mobil

Akıllı Telefonların Yavaşlama Sebepleri Nelerdir?

Teknoloji çağında yaşadığımızı düşünürsek günümüzde her birey artık akıllı telefon kullanmaktadır. Kullanıcılar akıllı telefonu aldıktan ve kısa bir süre kullanmaya başladıktan sonra özellikle android işletim sistemine sahip akıllı telefonların yavaşlama sebepleri kullanıcıların canını sıkmaya başlayan büyük bir sorun haline gelmiştir. IOS kullanıcıları bu tarz takılma ve yavaşlama problemlerine nadir rastlamaktadırlar. Bunun sebebi ise IOS işletim sisteminin çok farklı bir kodlama diline sahip olmasıdır.

Akıllı Telefonların Yavaşlama Sebepleri Nelerdir?

Telefonunuzda yavaşlamalar veya anlık olarak takılmalar başladıysa burada yer alan bilgiler sorununuz hakkında sizi aydınlatacak ve cevapların kafanızda oluşmasına olanak sağlayacaktır. Peki akıllı telefonlar neden yavaşlar?

Arka Planda Çalışan Uygulamalar

Telefonu ilk aldığınızda sadece işletim sistemi ile beraber gelen uygulamalar yüklüdür. Fakat bireyler kullanıma başladıktan sonra fazlasıyla uygulama yüklemesi yapmaktadır. Yüklediğiniz uygulamaları daha sonradan silseniz bile bazıları telefonun bellek ve disk hafızasında yer kaplamaya ve işlem uygulamaya devam etmektedir. Bu durumdan kurtulmak adına yapmanız gereken kullanmadığınız uygulamaları telefonunuzdan tamamen kaldırmak olacaktır. Ayrıca bellek ve hafıza için kullanılmayan işlevleri etkisiz hale getirmeye yarayan bir çok uygulama mevcut. Marketinizden bu tarz bir uygulama indirip telefonunuzu hızlandırmak için ilk adımı bu şekilde atabilirsiniz.

İşletim Sistemi Güncellemeleri

Android veya IOS fark etmeksizin yavaşlamalara sebebiyet veren en büyük etken işletim sisteminiz için yapılan güncellemeler. Dakika dakika gelişmeye devam eden ios ve android tarzı işletim sistemleri, yeni güncellemeleri yayınladıktan sonra telefonunuzun donanımsal özelliklerini de zorlamaya başlarlar. Bu durum genellikle eski model akıllı telefon kullananlar için geçerli olsa da teknolojinin hızlı bir şekilde ilerlemesi ve üretici firmaların her gün yeni model telefonlar çıkardığını düşünürsek sanırız ki bir bakım bu durum genel kullanıcı problemi olabilir.

Şişmiş Bellek Hafızası

Akıllı telefonunu günlük olarak az miktarda kullanım sağlayan bireyler genellikle telefonlarının şarjdan dolayı kapandıklarına şahit olmazlar. Oysa ki akıllı telefonlarda tıp ki bilgisayarlar gibi elektronik olduğu için zaman zaman yeniden başlatmaya veya kapatılmaya ihtiyaç duyarlar. Telefonun çok uzun günler boyunca hiç kapanmaması veya yeniden başlatılmaması bellek hafızasını tamamen şişirir ve telefonunuz yavaşlamaya başlar. Zaman zaman telefonunuza yeniden başlatma işlemi uygulayarak akıllı telefonların yavaşlama sebepleri arasında bulunan şişmiş bellek hafızası probleminin oluşmasının önüne geçebilirsiniz.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

1 Yorum

  1. […] işletim sistemine tam olarak uyum göstermeyen uygulamalar veya telefona bulaşmış virüsler android telefonların yavaşlama sebepleri arasında yer almaktadır. Bu tarz sorunların üstesinden gelmenin en etkili yolu format […]

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.